Látszólag minden szép és jó, de legbelül nem élsz

Ezzel a címmel jelent meg a JomTom Étrendkiegészítő Webáruház blogján a cikksorozatom 2. része, amit érdemes elolvasnod, ha úgy érzed,
– a napjaid csak túléled, de nem megéled;
– csak feladatokat görgetsz magad előtt, amitől stresszelsz és elfáradsz;
– mindenről szól az életed, csak Rólad nem.
"

egeszseg es harmonia logo appletouch Reggel 6 óra, megszólal az ébresztő. Fáradtan, de kikelsz az ágyból, hiszen össze kell raknod magad valamennyire, hogy aztán indulásra kész állapotba hozd a családot is. A kávétól valamelyest felébredsz, bekapsz pár falatot és kelted a gyerekeket. Reggeli, öltözés, noszogatás, esetleg veszekedés és már úton is vagytok az ovi vagy a suli felé. A dugóban van még annyi idő, hogy kikérdezd a leckét.

egeszseg es harmonia logo appletouch Gyors elköszönés és már szaladsz is tovább a munkába. Útközben még futtában felraksz egy laza sminket és igyekszel végig pörgetni, mi vár Rád aznap. Próbálod fejben összerakni a munkanapod, átgondolni, mit kell megcsinálnod, kivel kell egyeztetned. Beléd nyilall, hogy ennek a listának képtelenség 4 óráig a végére érni! S közben még beúsznak az otthoni feladatok is, amik szintén ott lebegnek napok, hetek óta és tudod, hogy meg kell csinálnod előbb-utóbb, mert senki nem fogja helyetted kitakarítani, kimosni, kivasalni, befizetni, átszervezni, elintézni.

egeszseg es harmonia logo appletouch Pedig de jó lenne helyette egyet elmenni futni vagy úszni! Vagy csak beülni egy szaunába. Vagy egy kávézóba dumcsizni a barátnőddel. Ó, ha egy filmet megnézhetnél nyugiban, csendben! Mit nem adnál érte?!

egeszseg es harmonia logo appletouch De nem, a főnök hangja riaszt fel az ábrándozásból: Megírtad? Felhívtad? Megoldottad? Kész vagy? Dehogy. Csak abbahagyni tudod a munkát, befejezni már nem, mert rohanni kell a gyerekekért. Épp, hogy odaérsz a napközi végére, de legalább a délutáni dugóban araszolva is el tudsz intézni pár telefont. Beesel a gyerekért és rohantok a külön órára. Egy órád van, míg vársz rá. Semmire nem elég. Talán egy laza bevásárlásra, na persze nem magadnak shoppingolsz, hanem a családnak veszel vacsorára valót, amit ahogy hazaestek, össze is dobsz gyorsan. Közben irányítod a gyerekeket, ki mit hogyan tanuljon, pakoljon össze, egyen, fürödjön. Majd fektetés. S ennyi.

egeszseg es harmonia logo appletouch Este 9 óra, olyan fáradt vagy, hogy gondolkozni nincs energiád, nemhogy kikapcsolódni vagy beszélgetni egyet a pároddal. Kidőlsz, jobb esetben az ágyadban. De az is lehet, hogy a kanapén alszol el. Éjjel felébredsz és átvánszorogsz a saját ágyadba, de közben annyira azért magadhoz térsz, hogy elkezdj azon gondolkozni, hogy mit nem csináltál még meg és mi a következő napi feladathalmaz.

 

Tényleg ennyi? Ez egy nap? S ezek így peregnek egymás után, amíg eltelik egy hónap, egy évszak, egy év, több év…

S hol vagy Te ebben az egész sztoriban? Mikor élsz? Mikor foglalkozol olyan dolgokkal, amik csak Rólad szólnak? Hol van és mi az, ami feltölti a lemerült tartalékaid? Hol vagy Te? Ki vagy Te valójában a szülőn, társon, munkavállalón kívül? Emlékszel még az álmaidra? Megállsz időnként egy-egy pillanatra a nagy rohanásban, hogy befelé figyelj? Hogy meghalld a belső hangod? Mire vágyik, mit szeretne, minek örülne, mi számára az igazán fontos? Jó ez így Neked?

Ha nem, van megoldás.

 

Nem kell úgy élned, hogy

  • rohanásból és feladatokból áll az egész napod;
  • hiába vagy épp a családdal, fejben egy következő vagy egy elmaradt intéznivalón agyalsz;
  • a nap végén fentiek miatt még lelkiismeret-furdalás is gyötör.

 

Van megoldás, ha

  • folyton csak teljesíted a kötelezettségeid, de úgy érzed, sehol nem tudsz eleget nyújtani;
  • stresszes és fáradt vagy és ezt néha pont a szeretteiden vezeted le;
  • nem tudod mit változtass, csak azt érzed, ez így nem mehet tovább.

 

Én hiszek abban, hogy

  • meg tudod találni a munka-magánélet egyensúlyt;
  • nem Neked kell lenned az utolsónak a család és a munka után;
  • nem kell lemondanod arról, ami Neked fontos.

 

Van megoldás arra, hogy megtaláld a helyed a saját életedben! Hogy jobban megismerd önmagad, újra rátalálj az erőforrásaidra, kitűzd a saját céljaid, megtanuld kezelni a konfliktusaid és a stresszhelyzeteket. Hogy a saját életed végre Rólad szóljon! Hogy egészségben és harmóniában élj!

 

Van megoldás. Nem vagy egyedül!

Gyulai Krisztina

Stresszkezelési facilitátor, egészség- és életvezetési coach

https://www.facebook.com/krisztaegeszsegesharmonia/

https://www.instagram.com/gyulai.kriszta/

 

 

Hasonló tartalmakért kövess Facebook és Instagram oldalamon, ahol további érdekes tartalmakkal érkezem rendszeresen!