Vége a nyárnak, indul a mókuskerék, suli, meló, ősz közeleg. És még ki tudja, mi…Az elmúlt évek sok nehézsége, a sűrűn felbukkanó váratlan problémák és a sok energia, amit ezek megoldása elvitt, rányomta bélyegét mindannyiunk mentális és lelkiállapotára. Talán emiatt is viseljük nehezebben, hogy véget ért a nyár, a napsütés és a szabadságok.

 

🎁 Ám van néhány technika, ami átsegíthet ezen az időszakon addig is, amíg visszarázódunk:

 

1) Tudatosan idézd fel azokat az emlékeket, amelyek kifejezetten töltöttek nyáron!

💚 Lehet ez egy napindító párperces rutin, de akkor is bevetheted, mikor épp rád tör egy nyomasztó érzés. Ne csak az emléket idézd fel, hanem érezd át, amit akkor éreztél, lásd a színeket, fényeket, érezd az illatokat, halld a hangokat, amit akkor.

 

2) Mindig csak a következő feladatra koncentrálj!

🎯 Könnyen elindul a lavina, egyik teendőt követi a másik, fejben meg aztán igazán be tud pörögni sok dolog, ami előtted áll. Segíthet, ha felírod az összes teendőt egy-egy külön kis cetlire és aztán fontossági sorrendbe állítod és egymás alá teszed őket. Legfelül csak egyet látsz, az épp következő feladatot. Csak arra koncentrálj. Ha elvégezted, dobd ki a cetlit.

 

3) Mondd ki!

🙊 Ne tartsd magadban, ha valami bánt, aggaszt, nyomaszt. Mondd el valakinek vagy írd ki magadból, de rögtön rendelj mellé egy megoldási javaslatot is. Meglátod, könnyebb lesz, ha kitetted magadból.

 

+1 Mosolyogj rá valakire!

😊 Amikor úgy érzed, lent vagy, keress magad körül valakit, akire még inkább ráférne egy mosoly. Hidd el. vissza fog mosolyogni a másik és mindkettőtök szíve felmelegszik.

Hasonló tartalmakért kövess Facebook és Instagram oldalamon, ahol további érdekes tartalmakkal érkezem rendszeresen!