🤔Sokan azt gondolják, hogy nagy dolgok szükségesek a változtatáshoz, ezért inkább bele sem kezdenek, mert túl nagy lépésnek tűnik és kevésnek vagy fáradtnak érzik magukat hozzá.

„10 éve dolgozom magamon, de nem gondoltam, hogy tök apró dolgok hozzák el a nagy változást!”

👉Ezt egy ügyfelem mondta a napokban, akivel 2 hónapja dolgozunk együtt azon, hogy elérje kitűzött célját, melynek egyik lépése, hogy végre más szemüvegen keresztül tudja nézni a világot. Mikor arra kértem, fejtse ki, mit ért ezalatt, kiderült, hogy 30 éve éli az életét egy adott nézőpont szerint és bár régóta érzi, hogy szemszöget kellene váltania, egyszerűen nem megy.

👉Elmondta, hogy szeretne végre kilépni a sérült és dühös gyermek szerepéből. Már elgyászolta, feldolgozta a fájdalmát, minden gondolatát, érzését, rezdülését ismeri ennek az énjének, szabadulna tőle, de mégis mindig visszarántja. Mintha arra kérné őt, hogy továbbra is mindig minden helyzetben csak a fájdalmas dolgokat vegye észre.

👉Megkértem, hogy írjon össze 5 dolgot, ami tölti őt, amiben szeret létezni és jól érzi magát. Egyszerű dolgok jöttek: relaxáció, biciklizés, olvasás, gitározás, séta a természetben. Megkérdeztem, naponta hány percet tud magának szentelni, mivel nagyon elfoglalt. 15 percet – reggelente.

👉Azt a feladatot kapta, hogy minden reggel valamelyik általa felsorolt énidős tevékenységet végezze el. Az a 15 perc csak róla szóljon és arról, hogy jól érzi magát benne. Szépen csinálta, többet is, mint 15 perc. Kértem és így minden reggel kaptam róla egy jelzést, hogy megvolt az én-idő gyakorlattal.

🎯S pont ennyi kellett a nézőpontváltás sikeréhez: a beépült napi rutin elhozta a fejében és a szívében azt, amire régóta várt. Most már tudja, nap mint nap megtapasztalja, milyen, amikor jelen van és élvezi, amit csinál. Ezt már tudatosan előveszi többször is, nemcsak reggel. Érzi, hogy irányítani tudja a folyamatot. Amikor arra van szüksége, hogy jól érezze magát, ő legyen a középpontban, meg tudja magának adni. Békésebb lett és nem fordul pótcselekvésekhez. Elkezdte jól érezni magát a mindennapjaiban. S ami a legfontosabb: fokozatosan áthelyezte a saját fókuszát a számára jó dolgokra. A régi emlékek, érzések megmaradtak – de már más szemmel tud rájuk nézni.

🎯Apró, egyszerű lépésekkel megyünk tovább a konkrét célja felé.

A tudás, a megoldás megvan Benned is! Csak felszínre kell hozni és beépíteni, jó irányba becsatornázni.

Hasonló tartalmakért kövess Facebook és Instagram oldalamon, ahol további érdekes tartalmakkal érkezem rendszeresen!