Amikor stressz ér, automatikusan megfeszülnek az izmaid. Ez régen életet mentett: veszély esetén a futás vagy a harc működött. Manapság másfajta stressz ér minket, de a mechanizmus megmaradt. Minél több vagy tartósabb a stressz, annál feszültebbek lesznek az izmok. Ha nem lazítunk valamilyen módon az izmokon, hosszútávon a sok stresszhatás összeadódik és fizikai síkon is gondok keletkezhetnek.

A nyak- vagy a csuklyásizmok állandó feszülése okozhat fejfájást. A hátizmok feszülése krónikus hát- vagy derékfájást, a mellkasban és hasban lévő légzési segédizmok érintettsége akár légzési problémákhoz is vezethet. A hipertónus eredménye lehet az izmok és ízületek fokozott sérülékenysége, lassabb regenerálódása.

A stresszhatásra az egész szervezetünkkel reagálunk, s mivel minden mindennel összefügg, bárhol jelentkezhet a probléma. Megfelelő stresszkezelési technikák elsajátításával, relaxálással stresszszinted csökkenését érheted el, fizikai síkon pedig izomlazító, regeneráló masszázzsal tehetsz sokat a mozgásszervi problémák megelőzéséért, egészséged megőrzéséért!

Hasonló tartalmakért kövess Facebook és Instagram oldalamon, ahol további érdekes tartalmakkal érkezem rendszeresen!