Maradj fókuszált!
Tipp No.2.

Amikor eluralkodik rajtad az aggodalom, nézz szembe vele!
👉Írd össze vagy mondd ki hangosan (hidd el, más lesz, mint fejben végiggondolni), egészen pontosan mitől félsz?
Vedd végig egyenként a listádon szereplő tételeket és nézd meg, mennyire reálisak ezek a félelmeid? Mekkora a valószínűsége, hogy tényleg bekövetkeznek? Ezek a félelmek mennyire valósak s mennyire táplálkozhatnak valami múltbéli tapasztalatból, hiedelemrendszerből?

👉Utána csinálj két oszlopot: az egyikbe azokat írd, amikkel úgy érzed, tudsz valamit kezdeni, amikre lehet ráhatásod. Írd melléjük egyenként, melyikkel kapcsolatban pontosan mit, mikor és hogyan tehetsz! Ez már önmagában is stresszcsökkentő, hiszen érzed, hogy a kontrollod alá tudod vonni a dolgot. Lehet A, B, C és D terved is, kit mi nyugtat meg.

👉A másik oszlopba pedig azokat a gondolatokat írt, amelyekkel kapcsolatban úgy érzed, tehetetlen vagy, nem tudod befolyásolni. Itt első körben annyit tudsz tenni, hogy elfogadod, hogy vannak dolgok, amelyekre nincs ráhatásod. Ami felett más vagy egy nagyobb erő diszponál. Ilyenkor érdemes valami számodra bevált, megnyugtató, stresszcsökkentő technikát bevetned: légzéstechnika, vezetett relaxáció, jóga, meditáció, futás, figyelemelterelés, ima.

👉S talán mindkét esetben ugyanolyan hasznos, ha a negatív gondolatot rögtön megpróbálod behelyettesíteni egy pozitívval. Mondj ki egy pozitív megerősítő mondatot, idézz fel egy kedves emléket, hívj elő egy számodra szép, megnyugtató képet. S próbálj meg hinni abban, hogy odafent vagy itt idelent valaki vigyáz Rád!

Téged mi nyugtat meg leginkább?

Hasonló tartalmakért kövess Facebook és Instagram oldalamon, ahol további érdekes tartalmakkal érkezem rendszeresen!