Maradj fókuszált!
Tipp No.3.

A napjaid Te magad tudod alakítani. Ahogy a gondolataidra is Te tudsz odafigyelni, és Te tudod őket irányítani, ugyanúgy a napi teendőid, szokásaid is tudod alakítani.

Legyen egy olyan napi rutinod, amiben vannak biztos pontok. Szedd össze azokat a dolgokat, tevékenységeket, embereket, amik és akik számodra biztonságot jelentenek! Használd ezt a relaxációs technikát az alábbiak szerint:

Oszd a napod 3 részre: reggel, délben és este is legyen egy dolog, ami fix programként szerepel és amiben biztonságban érzed magad. Pl. reggel egy jóga, délben egy telefonhívás vagy üzenet egy családtagoddal, este egy kedvenc filmed. Vagy reggel egy meditáció, délben 15 perc séta ebéd után, este közös családi vacsora. Mindegy, hogy mi, a lényeg, hogy jól érezd magad közben, töltődj és zárd ki addig a napi gondokat!

Az sem baj, ha nem olvasod 5 percenként a híreket. Nem fogsz lemaradni semmiről, ha naponta maximum csak egyszer nézel rá. Cserében viszont nem stresszeled magad egész nap. A barátaid, kollégáid is megkérheted, hogy ne küldjenek át Téged aggasztó linkeket, cikkeket. A digitális detox ettől függetlenül is nagyon hasznos dolog.

És az sem baj, ha minden estére találsz egy dolgot, amiért őszintén hálás vagy. Ahogy a félelem romboló hatással van az egészségünkre, a hála és minden pozitív gondolat és érzés jó, építő jellegű ránk és a környezetünkre nézve is.

🙏Amennyiben tetszettek a tippek, oszd meg a posztokat azokkal, akiknek úgy érzed, támpontként szolgálhat!

🙋‍♀️Ha pedig úgy érzed, a fentieken kívül segíthetek Neked, keress meg egy beszélgetés erejéig!

Hasonló tartalmakért kövess Facebook és Instagram oldalamon, ahol további érdekes tartalmakkal érkezem rendszeresen!